Sahabat Baru :)

Jumaat, 25 Mei 2012

Gracias!

Assalamualaikum..
  
Hi!
ape benda yg paling best agaknya ek?

as for me,

Yang paling best kat dunia ni ialah bila kita dapat hadiah.
Betul tak?
Semua orang akan rase happy bila dapat hadiah.
Walaupun hadiah tu murah atau ala kadar or very simple je pun.
Tapi sebab nama yg telah pun dikhususkan sebagai hadiah kita jadi seronok.

so,

Kalau nak tawan hati sape2 bagilah hadiah banyak2 yea,hee

Sekarang hati saya pun sudah ditawan dgn hadiah2 ni:

Mr. Totty yg comel ^__^
 
 So now. I’ve a new one! That can be my loyal friend -mungkin-

and yang ni pulak: 

BB...love it! expensive ni~




It was such a wonderful surprise. Thanks for a lovely gift!

 and the last one:


Penang,. I'm coming!


Hols to PENANG.
Haa, dah lame pun nak pergi sane.
Finally, tercapai!
almaklumlah sudah bertahun2 tak menjenguk negeri org.
Last pun mase 2010 dulu.
dah lama sangat kot.
so, esok kite jumpe yea -__-


Yang ni from Ma & Abah.
Thanks Ma, Abah! -Love both-




Org kata: kite kena share susah dan senang dgn kawan2 ^__^
So, today i just wanna share:

K.E.G.E.M.B.I.R.A.A.N.
kegembiraan yg diberi dan turut dikongsi
  mereka2 yg sudah menjadi sebahagian daripada hidupku
Keluargaku lah!
sementara diberi peluang, saya begitu teruja nak berkongsi dgn sahabat2 saya dialam maya ini.

Sebenarnya,
bila kita nak kasi hadiah ada adab2nya.
Sini kite cakap kat awak:

antaranya ialah....
  • Ikhlas
  • Merahsiakan pemberian tersebut
  • Memberi barang yang paling disayangi
  • Mengutamakan Kaum kerabat & jiran
Kalau nak tahu lebih detail incik google ada.
Tanye dia okea ^__^

Sebagai Pemberi, ayuhlah kite mengamalkan adab2 tersebut. InsyaAllah berkat.

Bagi saya,
Hadiah yg paling baik ialah BUKU.

kenape?

Sebab kite bagi dia ilmu
Ilmukan berguna sepanjang hidup.
kalau dia da takde pun buku tu
boleh dipusakakan.
kan best gitu.

Hakikatnya
Takde hadiah yg lebih berharga daripada nasihat yg baik.
Buku pun ade peranan.
cth:
Nak ubah org, kalau tak larat da nak cakap.
hadiahkan buku dan ia akan tolong kite bercakap ;)

  Kesimpulannya,
memang syok bila dapat hadiah!

P/s:
Ape pun bentuk hadiah yg kite dapat. Bersyukurlah dan hargailah.
Gunakan pada jalan yg diredhai insyaAllah diberkati o,O
Gracias!



2 ulasan:

Hi!
Cube la comment,seket pun jadi la -__-

Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.