Catatan

Tunjukkan catatan dari November, 2011

isu?

Imej

Tazkirah ker?

Imej

Sendiri Mau Ingat,.!

Imej
Satu hari terserempak dengan seseorang yg sangat diminati. Orang tu pulak berikan senyuman dan senyuman ini kekal dalam hati org yg terima sampai esok pagi. Besoknya, dia harap2 dapat terserempak lagi dgn org yg berkenaan dan dapat lagi satu senyuman. Kalau betol2 dapat, dia akan semakin lemas, gelisah dan mula memasang angan2.
Bayangkan pulak lepas tu dia dapat pulak bercakap2 dgn org berkenaan, kemudian dapat number handfon pulak, memang terus lupa diri.Dia akn mula mencipta bait2 puisi untuk melambangkan betapa meriah hatinya ketika itu. Dia khayal dan berjalan macam tak jejak bumi. Senyum selalu.
Masalahnya, tanpa dia tahu org berkenaan langsung tak simpan apa2 perasaan pada dia. Sekadar senyum, sekadar bercakap, sekadar berhubung sebagaimana manusia lain. Ketika akan berlaku perpisahan. Ayat2 seperti ini akan kedengaran:
   ”sampai hati awak buat saya macam ni.”
   ”kenapa buat saya macam ni?”
   “apa dosa saya pada awak? Kenapa awak main2kan saya macam ni?”
   ”saya tulus ikhlas menya…

Kasih + Sayang = Cinta!

Imej
Hah?!
Jom Bercinta,.!
Amboi,. Mudahnya,.(?)
Cinta tu asalnya kasih, adik beradik sayang. Jadi, kalau nak bercinta kite kena pastikan dulu yg kite da benar2 kasih dan benar2 sayang. Kemudian barulah cinta,. “uih, Sya! in love ke ni?” urgh~ . Jangan cinta terus tapi tak sayang dan tak sempat kasih, mesti last2 tak bertahan lama.
Eh, yeke? Cinta dgn kasih dgn sayang tak same ke?
 Tak samalah! 3 elemen ni memang ada kaitan tapi setiap satu membawa makna yg tersendiri.
Kasih tu ape? Kasih didefinisikan sebagai perhatian yg lebih daripada biasa.
Sayang pulak? Sayang ialah perhatian yg dibalut rasa.
Cinta? Cinta ditakrifkan sebagai perasaan intim.
Haaa,. Kan tak same tu  :')
   Jadi, kalau saya dan awak dan kite nak bercinta, kena pastikan yg kite da kasih dan sayang ^__^ Maksudnya beri perhatian,sanggup ambil kisah dan larat ambil tahu. Lepas tu balut sikit dgn rase sayang gitu, dah kire perfect!
 Pupuk - Siram - Baja - Membesar dan timbul rase = Hasilnya ? Jadi Intim. Itu Namanya C.I.N.T.A ~
Pastu b…