Sahabat Baru :)

Isnin, 14 November 2011

Kelesa betullah!


Jom same2 mencerlah luar biasa untuk menjadi luar biasa? Hmm, macam mane tu,.(?)

Gini haa,. Readers buat terbagus tapi kite same2 jadi bagus, hehe! Tapi tula kan, kite ni selaluny tak kuat bila kena uji. Eh! Kite ke? Saya je kot,.~ :’) Bila kena uji seket, rase teruk sangat. Tak boleh nak bangkit lagi dah. Hilang ’gergasi’ dalam diri. Selalu pulak keluh dan soal, ”haih~ kenapela saya terpaksa berhadapan semua ni?” (istighfar balek!)

Haa,.! Readers pernah tak ngomoknya kayek gitu jugak? Agaknya pernah la tu kan? Sebab diam je tu.hehe! Diamkan tandanya setuju, macam kite2 la, bila ditanya, ”suka tak si tut datang meminang tu?” kite mesti diam je kan,.tandanya setuju lah tu,kan2? Ops! Gurau jee,.

The most important nye,kalau kite kena uji ni, jom kite rujuk padaNYA dan ingat je DIA, lega cek rase na,. Betoi nih! Sebab ALLAH da janji gitu, Nabi pun pesan gitu.Kata RasuluLLAH s.a.w.

”Bahawa besarnya sesuatu balasan itu menurut bsarnya sesuatu bencana ujian dan bahawa ALLAH apabila mengasihi sesuatu kaum diujilah mereka. Kemudian sesiapa yg menerima ujian itu dengan redha maka dia akan beroleh keredhaan ALLAH dan sesiapa yg bersikap keluh kesah serta benci menerima ujian itu, maka dia akan mendapat kemurkaan dari ALLAH”

Jadi, betol tak ape saya cakap tadi? Lagi banyak ujian, lagi power la kite o,O .. Hidup mestilah berjasa dan jangan kelesa. Kelesa? Kelesa tu maknanya malas.

                                               Jumpe lagi. ^___^

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Hi!
Cube la comment,seket pun jadi la -__-

Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.