Sahabat Baru :)

Khamis, 24 November 2011

Sendiri Mau Ingat,.!

 
Satu hari terserempak dengan seseorang yg sangat diminati. Orang tu pulak berikan senyuman dan senyuman ini kekal dalam hati org yg terima sampai esok pagi. Besoknya, dia harap2 dapat terserempak lagi dgn org yg berkenaan dan dapat lagi satu senyuman. Kalau betol2 dapat, dia akan semakin lemas, gelisah dan mula memasang angan2.

Bayangkan pulak lepas tu dia dapat pulak bercakap2 dgn org berkenaan, kemudian dapat number handfon pulak, memang terus lupa diri.Dia akn mula mencipta bait2 puisi untuk melambangkan betapa meriah hatinya ketika itu. Dia khayal dan berjalan macam tak jejak bumi. Senyum selalu.

Masalahnya, tanpa dia tahu org berkenaan langsung tak simpan apa2 perasaan pada dia. Sekadar senyum, sekadar bercakap, sekadar berhubung sebagaimana manusia lain. Ketika akan berlaku perpisahan. Ayat2 seperti ini akan kedengaran:

   ”sampai hati awak buat saya macam ni.”

   ”kenapa buat saya macam ni?”

   “apa dosa saya pada awak? Kenapa awak main2kan saya macam ni?”

   ”saya tulus ikhlas menyayangi awak, kenapa awak tergamak hancurkan hati saya?”

   ”saya tak faham awak, awak layan saya dengan baik, tiba2 awak rembat tali yg telah mengikat saya.”

   ”tolonglah jgn buat saya macam ni.”

Tak  faham kan? Memang tak faham! Masalahnya ni lah yg terjadi di dunia ini. Sesetengah tu sampai datang rumah kenal dgn parents sebab sangka cukup istimewa, tapi sebenarnya sekadar hubungan persaudara sesama islam.

Itulah anehnya cinta. Siapa cakap cinta tak penting? Org boleh  jadi ’setengah gila’ oleh cinta.Memang cinta selalu ’membodohkan’ tapi janganlah sampai benar2 bodoh. Bila dah kehilangan:

Kau Meninggalkanku tanpa perasaan
Hingga ku jatuhkan airmata
Kekecewaan ku sungguh tak berarah
Biarkan ku harus bertahan
Jangan pernah kau coba untuk berubah
Tak relakan yang indah hilanglah sudah
Jangan pernah kau coba untuk berubah
Tak relakan yang indah hilanglah sudah


sT12-Jgn pernah berubah”

       Cherite Seorang kakak yg tulus ikhlas menyayangi seoarang akhi (ikhlas dgn ALLAH jelah!) Dia cube la jugak ‘menjaga’ perasaan tu sebab dia yakin kalau dia bersabar, dia akan dapat,.! Berpegang pada kata2 usaha tangga kejayaan ke kak? Hehe~ Bermacam2 benda bodoh dia buat semate2 nak dapatkan perhatian akhi ni. Sempat jugak dia mengejar akhi ni dgn jarak dekat, cuba kacau2 akhi ni tiap2 malam dan selalu mencuri ruang untuk menatap akhi ni. MasyaAllah! Benarla kata seorang ukhti “Seorang mar’ah bila dia cintakan seorang lelaki, dia akn sanggup buat apa saje” tu la cinta. Perkara tenat macam tu dia buat pun maintain releks, macam takde pape,. Hayya! Malu seket kak :’) Mungkin kakak ni cume perlukan perhatian je time tu kot,.


      Selepas tu akhi tu sekadar memberi perhatian jela sebab perhatian tu diminta. Sebagai manusia kan, apa salahnya memberikan sedikit perhatian yg diminta. Masalahnya perhatian tu dah disalah tafsir (kesian jgk akhi).Kemudian akak ni sedarlah akan kebodohan dia seolah2 memaksa akhi tu untuk bercinta dgn dia. Oleh kerana didiami berbulan2, dia pun mengambil keputusan untuk membisu jgk tapi kasih+sayang+cintanya tetap masih hangatt. Bayangkan berbulan2 berlalu boleh ke kakak ni bertahan? Yes! Memang dia hampir tewas dan berfikiran yg harapannya tu takkan terwujud kerana akhi tu da menolak dan membenci dirinya(agaknya). Dicapainya handfon yg seolah2 ada hantu akhi tu sebab tiap kali tengop asyik nak nanges je..(tak baik Sya!) lalu di off la,tak sampai 5 minit on balek  la pulak! dan dapat massage lebih kurang cam gini kot” you have a missed call from 0134567890 (22.6.2009 at 20:49:40)” alar, yg selalu celcom hantar tu, camtu la kan ayatnya,kan? :’)

   Wah3 ,malam tu bukan main berbunga2 lagi hatinya~ nanges pun tetap senyum :’) chantek!(bahagia daa,.) Tut2 beberapa tahun kemudian menjadi jugak hubungan dorang,. Suke3~ Alhamdulillah,. Tahniah kak kerana bersabar! Haa,. Bila da ehem2 ,segala benda naknya nampak rapi supaya tak kena tinggal,kan.Tapi, kehendak ALLAH tu lebih baik. Jodoh tak lama, macam lagu ni, Jom layan jap ^__^


   Oklah, kepada kakak ni Mohon kesabaran ye kak, inilah didikan tulus daripada ALLAH,. Jangan menolak dan membenci sume ni. Percayalah yg ALLAH bukan menyusahkan akak. Kalau akak da yakin yg dia dan memang dia,. Jagalah elok2, sampai masa ALLAh akan izinkan kalian menikmati kebahagiaan bersama. Dan kalau suatu hari nanti akhi tu datang lantas menanyakan cinta tu, katakan “ cinta tu masih disini kerana ALLAh mengizikan kedua rasa iaitu kasih dan sayang bersatu hanya untukmu” dan kepada anda yg da jatuh cinta,. AWAS! Berhati2 kawan! cinta memang indah kalau kite yg mengindahkan so, jangan biarkan cinta tu berkuasa ke atas diri anda. Mintak petunjuk ALLAH, selalu istikarah dan cubalah setia sehingga menjadi SAH,.

uit,Saya sayang kok!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Hi!
Cube la comment,seket pun jadi la -__-

Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.