Sahabat Baru :)

Jumaat, 21 Jun 2013

Rasa ini masih ada . . .




yang pergi (mungkin) selamanya akan pergi pergi dan pergi . . .

hati mana yang tidak rasa kehilangan bila kebaikan yang diharapkan semakin jauh dan jauh . . .

tetapi! kite cuma manusia  =)

merancang semuanya yang baik2 jarang sekali mahu menerima kesusahan kan?

aku percaya:

Allah LEBIH tahu apa yang kita rasa kita tahu. Kita takde apa apa nak dibandingkan dgn kudratnya.

Hati ... semoga selamanya tenang ^___^"


Sabtu, 15 Jun 2013

ini.. Dunia baruku!

Assalamualaikum Warahmatullahi wabarakatuh semua =)

Semoga sentiasa diredhaiNya...

Alhamdulillah, taa'ruf week sudah selesai. Mudah-mudahan apa yang dipraktik selama seminggu bersama Sisters committee  berkekalan selagi disini.. InsyaAllah!

First of all, I wanna thanks to my precious family especially and my best friend too..

**to be mentioned...  Untuk both of my brothers-in-law yang sangat baik jugak billion million trilion TERIMA KASIH utk kebaikan yang diberi, jazakumullahu khairan~

Registration Day

Memang tak rasa excited! 

Sebenarnya, saya sedih.Tak pernah berpisah jauh dgn family. Tapi ini lah JIHAD, semoga aku makin kuat utk berada disini.

^__I'm here for a reason__^

Ta'aruf Week

Finally, it is the end of Ta'aruf Programme 2013/2014 for first intake students.

Congratulation to all committee members! U're awesome..

Dear Sisters and Brothers,

U've made a good job. YES! bullying culture isn't your way and we here to be invited =)

Marhallah

tadaaaa...


Walaupun agak 'kurang' molek daripada Marhallah lain tapi saya selesa dan bersyukur disini.. Alhamduillah.

EPT & APT 

Bagiku, tidak berjalan lancar untuk diri ini. Mungkin mata kuyu sbb tak cukup tido sampai boleh tetido untuk dua-dua kertas ni.

Alhamdulillah, result da boleh check.. Mungkin aku perlu kata yang Bahasa Arab aku lebih baik dpd Bahasa Inggeris.. So? kena belajar English banyak banyak banyak laa? Hah! Inilah peluang, bukan kesedihan =)

Roommates

Alhamdulillah, feeling happy ^_____^



Dorg suka panggil saya USTAZAH sambil buat2 tanye mane USTAZ =D

Part yang paling tak boleh lupa bila homesick, banjir la sama-sama, haha! LOve u all laahh..

Weekends

Hari ini cuti. Tinggal 2 org saje dalam bilik ni (termasuk saya). Nak balik rumah aunty rasa serba salah. Bukan apa, banyak barang yang tak kemas molek2 lagi. Baju pun byk nak kena basuh. Takpelah, minggu depan pun boleh balik.. Sabarlah disini sebentar~

   Alhamdulillah.. Skrg rasa lebih tenang disini. Homesick pun semakin pulih. 

YaAllah, permudahkanlah segalanya..

Ma & Abah daa lama menanti keputusan SPM saya, alhamdulillah dapat memuaskan hati both of them walaupun tak dpt straight A's. They wanna me to carry on my studies in UIA, and Alhamdulillah Allah memberi peluang aku membahagiakan kedua mereka sekali lagi.

and NOW... I'm declare that I'm the one of CFS IIUM student ..