Catatan

Tunjukkan catatan dari Januari, 2013

Senggugut ?

Imej
Assalamualaikum... Buat kaum-kaum Hawa,  kalau ada yang mengalami senggugut yang teruk, jangan dibiarkan. Ikhtiarkan untuk berubat .Antara yang boleh anda lakukan ialah berdoa. Kerana dalam tempoh period, badan wanita tidak suci dan lemah.  Mudahlah sang iblis untuk membuat onar. Cuba amalkan doa ini: Mudah-mudahan berhasil =)

Hanya keranaMu, Allah . . .

Imej
Allah.. Allah.. Allah..
Kuatkanlah hatiku, kuatkanlah jiwaku..

Ya Rahman,
Kau didiklah hatiku dengan kesabaran..
Wahai hati,
Gemerlaplah dgn cinta kepada Allah dan cinta kepada Rasulullah..

Have I made a mistake ?

Imej
Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh =)

Hah! Adakah saya dah melakukan kesilapan ?
Kadang2 org kata :

"Kau tak payah sibuk nak amik tahu hal org sangat. Kau tusama je!"
As for me, salah ke org yg dikatakan "sama je" mengingati ?

Kite kena bersyukur, bukan kite yg melakukan kesilapan itu tapi pernah kite fikir tak org yang dikatakan "sama je" tu jugak tak nak kite buat kesilapan yang sama..

 Hah! That's why lah dia tazkirah kite.. Untung tak kite?

Kalau dah kite rasa org yg "sama je" tu dah mengulang kembali kesilapan yg sama tu, apa kata kite pulak jadi pentazkirah utk dia?



*saling mengingatikan indah =)

Kite selalu nak hukum org, termasuklah saya pun.. Itulah manusia!

Suka memberi pendapat tapi tidak rela dikritik !ish.. ish.. ish..

Sudahlah tu.. 

Kite semua pernah melakukan kesilapan.. Apa salahnya kite menerima kesilapan org lain sebagai pencetus motivasi diri kite. Jangan cepat nak cakap BOSAN lah tapi cubalah cari tahu dulu kenape dia …