Sahabat Baru :)

Khamis, 24 Januari 2013

Have I made a mistake ?

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh =)

 Hah! Adakah saya dah melakukan kesilapan ?

Kadang2 org kata :

"Kau tak payah sibuk nak amik tahu hal org sangat. Kau tu sama je!"

As for me, salah ke org yg dikatakan "sama je" mengingati ?

Kite kena bersyukur, bukan kite yg melakukan kesilapan itu tapi pernah kite fikir tak org yang dikatakan "sama je" tu jugak tak nak kite buat kesilapan yang sama..

 Hah! That's why lah dia tazkirah kite.. Untung tak kite?

Kalau dah kite rasa org yg "sama je" tu dah mengulang kembali kesilapan yg sama tu, apa kata kite pulak jadi pentazkirah utk dia?



*saling mengingatikan indah =)

Kite selalu nak hukum org, termasuklah saya pun.. Itulah manusia!

Suka memberi pendapat tapi tidak rela dikritik ! ish.. ish.. ish..

Sudahlah tu.. 

Kite semua pernah melakukan kesilapan.. Apa salahnya kite menerima kesilapan org lain sebagai pencetus motivasi diri kite. Jangan cepat nak cakap BOSAN lah tapi cubalah cari tahu dulu kenape dia begitu dan begini =)

Hah! Lupakan kesilapn lalu.. Berdoa semoga Allah memberi kebaikan buat kite semua.

YaAllah,
Ampunilah dosa-dosaku..
Lindungilah hati dan jiwaku..
Jauhilah aku dpd kemaksiatan.. ameen!

Bangkit! Pandang kedepan, senyum dan berjalan  ^_____^"

#susahnya mendidik hati#

1 ulasan:

  1. susahnya untuk mendidik hati,
    untuk mencari keberkatan ilahi,
    rencah hidup mesti ditempuhi,
    biarpun rempahnya sukar untuk didapati,
    meskipun sudah diperolehi,
    namun seringkali dilupai,
    YA ALLAH bimbinglah hati ini,
    menggapai redhaMU ya ilahi,
    sentiasa menghiasi indah di hati ini...

    khas untukmu saudariku..isya..

    BalasPadam

Hi!
Cube la comment,seket pun jadi la -__-

Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.