Sahabat Baru :)

Khamis, 10 Februari 2011

Nak Jadi Motivator ,,

Kalau aku boley tnye kat Motivator diluar sane soalannya mesti berbunyi "Macam mane nak jadi Motivator?". Tapi, tak susah nak jadi motivator sebab sape pun boley jadi :-). Oops! tapi aku mesti ingat ini bukan just jawatan tapi tanggungjawab (berapa byk tapi daa!)Wahai diriku,aku menyeru supaya kamO jauhilah sikap-sikap negatifmu such as sakit hati punye org,dengki khianat punye org. Kalau tak,kamO xboley jadi Motivator la :-( sebab kelulusan bukan tiket nak jadi motivator terbaik, tapi kalau ade tu bagus jgk,hehe sebab sebenarnya seorg motivator memerlukan ilham dari ALLAH untuk membantu sesama manusia, bukan ape yg dipelajari sangat di sekolah mahupun universitas :-P . Sedangkan Bush, bekas presiden Amerika yg diketahui jahat pun boley jadi motivator apatah lagi kalau org yg memang berhati suci (semoga aku ^^ ,insyaAllah) Jika kamO org yg jujur,amanah,ada latar belakang pendidikan agama yg baik,anak yg baik(solehah gitu),xtimbul rase dengki dengan kehebatan penceramah yg lain,ade banyak kelebihan, Ya Farisya, InsyaAllah anda layak menjadi seorg motivator, bahkan sekarang pun sedang jadi,bizillah kalau ade ciri-ciri tu. Ape yg best nya motivator tak memerlukan jawatan, ia dengan sendirinya. Semua org yg memberi nasihat sambil menasihati dirinya sendiri adalah motivator.ok ;-) puas hati! huhu~

         ~MOTIVATOR NUR IZNI FARISYA MOHMAD YUSOF~


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Hi!
Cube la comment,seket pun jadi la -__-

Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.